bk
centre
menu escola
menu grau professional
menu formacio continuada
editorial
copyright2010
formació continuada > cursos actuals

LA MÚSICA, UNA EINA PER A CUIDADORS I PERSONAL SANITARI

  • Adreçat a...
  • Descripció
  • Calendari i Horari
  • Mestres
  • Preu
  • Inscripció

PDF Descarrega el PDF informatiu

Adreçat a:

Cuidadors i professionals que treballen en relació directa amb persones grans
(NO ÉS NECESSARI TENIR CONEIXEMENTS MUSICALS PREVIS PER PARTICIPAR EN AQUEST CURS)

Objectius:

Donar eines teòriques i, sobretot, pràctiques als participants per tal que puguin utilitzar la música en el seu treball diari amb persones grans amb demència. Concretament, es donaran recursos per treballar a partir de la música el manteniment i/o millora de les següents facultats de les persones afectades:
-Facultats cognitives: orientació en l’espai i el temps, memòria a curt i a llarg termini.
-Facultats emocionals: expressió de les emocions i dels sentiments a través de la música i del llenguatge no verbal. La confiança i l’autoestima.
-Facultats corporals: to muscular, coordinació, capacitat de relaxar-se.
-Facultats socials: capacitat de comunicació, de percepció de l’exterior i de sentir-se part d’un grup.

Continguts:

- La demència en les persones grans. A partir d’un reconeixement dels símptomes d’aquesta malaltia, s’establiran les possibilitats de la música per poder-los tractar en general. Importància de l’empatia i de la història de vida de cada persona.
- Estructura d’una sessió amb música. S’establiran les pautes a seguir durant una intervenció musical de 45’ (benvinguda, escalfament, introducció al tema, aprofundiment, relaxació). També es tractarà el tema de l’alternança rítmica.
- Repertori d’activitats. A partir d’activitats pràctiques i concretes, es donaran idees sobre diferents formes d’utilitzar la música en aquest camp: cantar, tocar instruments, l’audició musical, la dansa i el moviment, la combinació de música i paraula, etc.
- Participació dels familiars. A partir d’activitats pràctiques i concretes, es donaran idees sobre com fer participar els familiars en una sessió musical i cuidar així l’aspecte afectiu i comunicatiu d’aquests amb les persones afectades de demència.

Metodologia:

S’alternarà la teoria i la pràctica de manera que els participants puguin aprendre vivencialment totes les activitats proposades (Caldrà, doncs, venir amb roba còmoda). En finalitzar el curs s’entregarà un dossier amb una descripció de totes les activitats realitzades i un CD amb totes les músiques utilitzades.

Calendari: 10 I 11 de maig de 2013

Horari: divendres de 16,00h a 20,00h i dissabte de 10,00h a 14,00h i de 15:30h a 19:30h

Durada:  12 hores

francescMarta Canellas Crusellas
Arterapeuta. Pedagoga de la Música i el Moviment. Violoncel.lista.
Estudia violoncel al Conservatori de Manresa i al Conservatori del Liceu amb Amparo Lacruz i paral.lelament es gradua en Filologia Catalana i en Art-Teràpia Transdiciplinar per al Desenvolupament Humà. El 2005 es trasllada a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena per estudiar el Grau en Música i Moviment (Rítmica) amb les especialitats de Violoncel, Pedagogia Especial i Terapèutica i Educació Musical Elemental, que finalitza el 2010 amb Matrícula d'Honor. En el camp artístic, ha participat en diferents formacions musicals, com l'Orquestra Gèrminans, el grup de cambra In Canto, o el grup Oficina Art Vienna, amb el músic de jazz Alegre Corrêa al capdavant. Junt amb la poetessa i escriptora Martina Escoda va codirigir i interpretar els espectacles "De viva carn" i "En Vermell". Així mateix ha treballat en varis projectes pedagògics per acostar la música a diferents grups socials: persones grans amb demència (Caritas Sozialis, Viena; Residència IBADA, Navarcles), persones amb discapacitat intel.lectual (Lebenshilfe, Viena), infants i joves hospitalitzats (Allgemeines Krankenhaus, Viena), nadons i acompanyants (Tallers Musicals d'Avinyó) i nens i nenes de 3 a 12 anys (Tallers Musicals d'Avinyó). Actualment és professora de violoncel i de rítmica a l'Escola de Música de Santa Maria de Palautordera, a l'Escola de Música d'Artés, a l'Institut Joan Llongueres de Barcelona i al Musical de Bellaterra. També és terapeuta, docent i membre de l'equip directiu de la Formació en Art-teràpia Transdisciplinar que s'imparteix a l'Institut de Sociologia i Pedagogia Aplicades (ISPA) de Barcelona.

Curs: 154 Euros

*La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols la factura amb unes altres dades (Escola on treballes, Institució ) ho has d'indicar al formulari d'inscripció. No es podran variar les dades de la factura un cop fet el pagament.

*Entrega de Certificat d'Assistència (80%).

Inscripcions tancades