bk
centre
menu escola
menu grau professional
menu formacio continuada
editorial
copyright2010
formació continuada > cursos actuals

Introducció al mètode Fitzmaurice Voicework®

  • Adreçat a...
  • Descripció
  • Mestres
  • Preu
  • Inscripció

 

 

Recomanat a totes aquelles persones interessades en explorar el potencial d'ús de la seva veu (cantada i/o parlada).

pdfDescarrega el PDF

Taller d'exploració de la veu (parlada i cantada)
Introducció al mètode Fitzmaurice Voicework®


Fitzmaurice Voicework® és una aproximació a l'entrenament vocal, que explora les dinàmiques entre el cos, la respiració, la veu, la imaginació, el llenguatge i la presència. Facilita la connexió amb un mateix i el desplegament del propi potencial com a persona i artista, afavorint una major presència, expressivitat i fluïdesa de la veu parlada i cantada. Desenvolupada per la internacionalment reconeguda actriu i professora de veu, Catherine Fitzmaurice, aquesta tècnica es basa en la convinació de tècniques respiratòries tradicionals amb d'altres disciplines físiques com ara el ioga, el shiatsu o la bioenergètica.

Fitzmaurice Voicework® va sorgir del treball de la veu en el teatre, cinema o televisió, havent ajudat posteriorment no només a cantants i actors, sinó a professionals d'altres disciplines (mestres, terapeutes del llenguatge, directors, oradors, polítics, executius i advocats, entre d'altres). En l'actualitat forma part de programes universitaris, conservatoris i teatres d'arreu del món. S'inclou en el treball clínic de les patologies del llenguatge als EUA, i està en creixement al Canadà, Europa, Àsia, Amèrica Central i Sudamèrica. A Catalunya és ja present a escoles superiors de teatre (Institut del Teatre i Eòlia).

Per a més informació sobre aquesta metodologia, podeu llegir els articles "La respiración es significado" i "Structured Breathing", escrits per Catherin Fitzmaurice, a la pàgina oficial de Fitzmaurice Voicework® www.fitzmauricevoice.com. És una metodologia compatible amb d'altres tècniques.

AQUESTA TÈCNICA AJUDA A:
• Descobrir i conèixer la pròpia veu, ampliant el seu registre.
• Augmentar la presència vocal i física.
• Respirar de forma més lliure i orgànica.
• Promoure l'espontaneïtat i la connexió emocional.
• Transformar el nerviosisme i la por escènica en energia creativa i vibrant (afrontar la por a parlar en públic).
• Desenvolupar un escalfament efectiu abans de concerts, espectacles, presentacions, audicions o enregistraments.

OBJECTIUS:
Introduir als participants en els aspectes bàsics de la tècnica, coneguts amb el nom de desestructuració i estructuració. La desestructuració proposa alliberar el cos i la respiració de tensions cròniques i hàbits innecessaris, aprofundint en l'espontaneïtat i la presència. El resultat que emergeix gràcies a la desestructuració és canalitzat en la fase de reestructuració cap a una veu lliure, sana i amb suport, encoratjant que les veus vibrants comuniquin intenció i emoció, sense excés d’esforç.

NECESSITEM:
• Una coltxoneta tipus “ioga” i un coixí per a meditació (zafú). En lloc d'això es pot fer servir un coixí i una tovallola gran.
• Mitjons i roba còmoda.
• Una cançó o un text amb el que volgueu treballar.

DATES:

Dissabtes de 16h a 19h:
• 30 de novembre de 2013
• 21 de desembre de 2013
• 11 i 25 de gener de 2014

EulaliaMarta Fiol
Llicenciada en cant i piano, es diploma en pedagogia Willems a Lyon i Musicoteràpia a Bordeaux. Ha treballat cant i repertori líric amb Cynthia Sanner, M. Alió, Anna Ricci, J. Bise, M. García Morante, À. Soler, Kamal Khan. Actualment és candidata a Professora Associada de Fitzmaurice Voicework® (2014). Està també en formació del Mètode Feldenkrais. En el terreny professional ha format part del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, ha intervingut com a solista en diferents espectacles musicals: “Sweeney Tod” (dir. Mario Gas), “Càndid” (dir. Xavier Albertí), “El Retaule del flautista” (dir. J.Ll. Bozzo), “Boccato di Cardinale” (dir. Comediants, Joan Font), i ha realitzat diversos recitals de «Cançons de Cabaret» (Kurt Weill i A. Schönberg). Darrerament ha actuat a “Ai, com m'agrades”, al Museu d'Història de Catalunya) i en el marc del Festival Mas I Mas amb “D'Ultramar al Paral.lel, passant pel Cabaret” (dir. Gemma Reguant). Compromesa amb la difusió de la música contemporània realitza múltiples recitals (estrenant obres de J. Soler, A. Sardà, B. Casablancas, A. Charles, J.M. Mestres-Quadreny, J.Rodriguez Picó entre d’altres). Enregistra diversos CDs i participa amb rol protagonista en diverses òperes com “Les mamelles de Tiresias” (F. Poulenc), “Mavra” (I. Stravinsky), “Le pauvre Matelot” i “Les malheurs d’Orphée” (D. Milhaud), “Cal 33-33 o El bon samarità” (de M. Valls), “Selima” (A. Sardà), “Las hijas de Bernarda Alba” (M. García Morante), així com la Fantasia lírica “Oportunitas” (J. Rodriguez Picó), entre d'altres. Ha editat diversos CDs, entre ells un dedicat a Berio, juntament amb l’Orquestra “Enigma” de l'Auditorio de Zaragoza (dir. J.J. Olives), també per a veu i contrabaix (en col.laboració amb la Fundació Phonos i la Fundació de Música Contemporània), etc. Cantant i productora dels CDs “Baldufa” i “Picarol cantarelles, jocs de falda i cançons, per viure amb els més petits”. La seva vocació pels diferents aspectes de la comunicació l’ha portat a editar llibres d'educació infantil I de pedagogia musical, impartir cursos de didàctica per a mestres de música i a produir espectacles de diverses característiques (entre ells “Bim-Bom, nadons al Palau”, i “Zig-Zag al Palau”, i darrerament “Abans de néixer, al Palau”, dins el Cicle de Concerts Familiars al Palau de la Música Catalana). Habitualment imparteix cursos de veu i expressió per a professionals dedicats a la veu.

Preu Curs: 156 Euros

*Novetat 2013: Curs 100% bonificable a càrrec del Crèdit de Formació de la vostra empresa. Segons el Reial decret 395/2007 de 23 de març, totes les empreses que tinguin treballadors disposen d'un crèdit anual per a la seva formació. Aquesta disponibilitat de crèdit permet recuperar la inversió de formació realitzada per les empreses mitjançant bonificacions en la Seguretat Social. Consulteu la vostra empresa.

*La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols la factura amb unes altres dades (Escola on treballes, Institució ) ho has d'indicar al formulari d'inscripció. No es podran variar les dades de la factura un cop fet el pagament.

*Entrega de Certificat d'Assistència (80%).

Accedeix al formulari d'inscripció (inscripcions obertes)

LES INSCRIPCIONS S'OBRIRAN A PARTIR DEL DILLUNS 9 DE GENER DE 2012