bk
centre
menu escola
menu grau professional
menu formacio continuada
editorial
copyright2010
formació continuada > cursos actuals

MUSICOTERÀPIA DURANT LA GESTACIÓ I ELS PRIMERS MESOS 2011 - LLEVADORES

  • Adreçat a...
  • Calendari i Horari
  • Descripció
  • Mestres
  • Preu
  • Inscripció

A totes les llevadores de centres públics i privats i a altres professionals sanitaris interessats.

Calendari i Horari

DATES: 
22 gener, 29 gener, 19 febrer, 26 febrer 2011  

HORARIS: 
Gener: de 15,00h a 18,00h 
Febrer: de 15,00h a 19,00h

DURADA
15 hores

NúMERO DE SESSIONS: 4

Descripció del curs
La musicoteràpia és una disciplina terapèutica que utilitza el so, la música i el cos com a eina per millorar el benestar de les persones. Beneficis de la musicoteràpia durant l'embaràs: millora la qualitat emocional de l'embaràs reduïnt els nivells d'ansietat de la mare i el nen, augmenta la confiança per part dels pares, afavoreix la presa de consciència sobre les sensacions físiques i els moviments del nadó per petits que siguin, ensenya a relaxar-se i establir un contacte íntim amb el nen, calma el nadó quan reconeix les melodies que havia escoltat dins l'úter.


Objectius
1-Aprendre a sensibilitzar els nadons i les seves mares a través de la musicoteràpia.
2-Donar eines i recursos a les llevadores que vulguin conèixer més d'a prop l'aplicació de la musicoteràpia a les dones embarassades.
3-Presentar nous materials i tècniques que els permeti d'ampliar la seva formació i programació.

Programació 
-Perquè la música? Efectes benèfics de la música durant i després de l'embaràs.
-Despertar al món sonor.
-Descobrir la veu
-Tècniques que es treballen a les session per embarassades: relaxació, moviment, veu, cançó de benvinguda i cançó de bressol, visualització, improvisació.


Metodologia
El curs es durà a terme a través d'activitats pràctiques tot i que hi haurà una introducció teòrica en cada sessió.

Maria Josep Besson és Musicoterapeuta i Titulada superior de Cant pel Conservatori Superior de música del Liceu.

Com a musicoterapeuta:

Una de les seves activitats principals és la que exerceix amb  les dones embarassades i amb les mares i nadons, a “El Musical” de Bellaterra i privadament. És musicoterapeuta a Shalom Taller, Centre per a discapacitats i a ASPADI (Associació de pares de disminuïts). Col·labora com a musicoterapeuta a la Residència Assistida de Gent Gran i Centre de Dia de Cerdanyola del Vallès (Geriatria).

Porta el grup de Veu “Dones” a l’Associació de Dones per la Igualtat a Cerdanyola del Vallès. Col·labora des del 2007 amb “Veus sense Fronteres” donant setmanalment assessorament vocal.  Imparteix diversos cursos de veu, entre els quals: “Pren consciència de la teva veu” “Expressa’t mitjançant la veu i la música” i “Descobreix la teva veu” a persones i grups de totes les edats interessats a descobrir i millorar la seva veu . Tot el seu treball es porta a terme des del punt de vista terapèutic posant èmfasi en el desafinament i la desentonació.

Com a docent:

Ha estat professora de cant al Conservatori de música del Liceu i a l’escola Aulos de Cerdanyola entre altres. Ha impartit cursos de veu a l’Escola d’Estiu de l’Educació de persones adultes i a l’Orfeó Lleidatà, entre altres i com a docent de musicoterapia ha impartit cursos de formació al Col·legi oficial de diplomats en infermeria de Lleida, al Col·legi d’infermeres i Llevadores d’Andorra i a les Llevadores de la Catalunya central organitzat pel SAP Bages-Bergueda-Solsones. 

Preu Curs: 198€

*La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols la factura amb unes altres dades (Escola on treballes, Institució ) ho has d'indicar al formulari d'inscripció. No es podran variar les dades de la factura un cop fet el pagament.
*Entrega de Certificat d'Assistència (80%).  ACTIVITAT RECONEGUDA D'INTERÈS SANITARI per a llevadores (Reg. 9002S/7019/2010) amb data 18 d'octubre de 2010.

PLACES ESGOTADES